Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-07@04:06:10 GMT

چین در پی کاوش "زهره"

تاریخ انتشار: ۲۴ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۴۹۴۱۲۴

چین در پی کاوش 'زهره'

چین در نظر دارد طی سال‌های آینده با پرتاب ماموریتی به مقصد "زهره"، به بررسی جو این سیاره سوزان بپردازد.

به گزارش ایران اکونومیست و به نقل از اسپیس، چین جزئیات بیشتری در مورد ماموریت بالقوه این کشور برای کاوش سیاره زهره به عنوان بخشی از برنامه گسترش اکتشاف فضایی این کشور فاش کرده است. "VOICE" یکی از ۱۳ ماموریت پیشنهادی کشور چین برای برنامه‌های علمی فضایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق جزئیات گفته شده در یک جلسه برگزار شده در نهم ژوئیه، مأموریت پیشنهادی "VOICE" نام دارد و در سال ۲۰۲۶ پرتاب خواهد شد و در سال ۲۰۲۷ به مدار گرمترین و درخشان‌ترین سیاره منظومه شمسی خواهد رسید.

این فضاپیما از مدار قطبی دایره‌ای با ارتفاع ۲۲۰ مایلی (۳۵۰ کیلومتری) برای بررسی تکامل زمین‌شناسی زهره، فرآیندهای حرارتی و شیمیایی در جو سیاره، برهم‌کنش‌های سطح و جو و بررسی پتانسیل یک محیط قابل سکونت و حیات در ابرهای زهره استفاده خواهد کرد.

ابزارهای علمی این فضاپیما شامل یک رادار دهانه ترکیبی قطبش‌سنجی باند S است که می‌تواند از میان ابرهای زهره حرکت کند و از سطح آن نقشه‌برداری کند. ابزار دیگر نیز یک تصویربردار چندطیفی است که می‌تواند سیاره زهره را در طول موج‌های فرابنفش، مرئی و فروسرخ نزدیک رصد کند.

"VOICE" یک ماموریت پیشنهادی برای یک برنامه علمی فضایی است که تا حدودی جدا از ماموریت‌های اصلی اکتشاف ماه و سیاره چین به رهبری اداره ملی فضایی چین (CNSA) است.این ماموریت پیشنهادی اکنون توسط برنامه اولویت استراتژیک (SPP) علوم فضایی چین در حال ارزیابی است. به نظر می‌رسد ماموریت "VOICE" با سه ماموریت دیگر علمی در حوزه سیاره و زمین رقابت می‌کند و آنها ماموریت‌هایی مانند ماموریت بازگشت نمونه سیارک نوع ای (E-type Asteroid Sample Return) برای جمع آوری نمونه‌هایی از سیارک ۱۹۸۹ ML و تحویل آنها به زمین و "ماموریت کاوش ماهواره‌ها در مدار پایینی زمین و آب و هوا و اجزای جوی" و "ماموریت رصد چند مقیاسی فعلی سطح اقیانوس" است. مشخص نیست چه تعداد ماموریت تایید می‌شود، اما کاندیداها در آینده نزدیک بر اساس بودجه موجود، آمادگی فناوری و زمان‌بندی ساخت مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت. پیشنهادهای دیگر در زمینه‌های نجوم و اخترفیزیک، سیارات فراخورشیدی و هلیوفیزیک است. در صورت انتخاب "VOICE" این ماموریت چینی به یک جفت ماموریت ناسا برای کاوش "زهره" به نام‌های (VERITAS و DAVINCI+) و ماموریت EnVision  آژانس فضایی اروپا می‌پیوندد.

برنامه ناسا

این ماموریت‌ها که بخشی از "برنامه دیسکاوری" ناسا است، هدف آن درک شرایط جوی سیاره زهره است و اینکه چگونه این سیاره که دارای بسیاری از ویژگی‌های سیاره زمین است، تا این حد گرم شده است. سال ۲۰۱۹ ناسا اعلام کرد به عنوان بخشی از "برنامه دیسکاوری"(Discovery Program)، چهار ماموریت که دانشمندان در حال کار بر روی آن هستند را انتخاب کرده است و قصد دارد تا سال آینده یک الی دو مورد از چهار ماموریت مذکور را به عنوان ماموریت رسمی انتخاب کند که حال آن دو ماموریت انتخاب شده است. ناسا تقریبا ۵۰۰ میلیون دلار برای توسعه هر ماموریت اعطا می‌کند. انتظار می‌رود که هر یک از این دو ماموریت در بازه زمانی ۲۰۲۸ تا ۲۰۳۰ پرتاب شوند.

یکی از این دو ماموریت "داوینچی(DAVINCI) نام دارد که مخفف عبارت "تحقیق درباره گازهای نجیب اتمسفر عمیق، شیمی و تصویربرداری سیاره زهره" است. هدف اصلی آنها تجزیه و تحلیل فضای آشفته و سمی زهره است.

ماموریت دیگر نیز "وریتاس"(VERITAS) نام دارد که مخفف عبارت "قابلیت انتشار زهره، علوم رادیویی، تداخل‌سنجی رادار دهانه ترکیبی، توپوگرافی و طیف سنجی" است. قابلیت انتشار یا گسیلندگی یک ماده به قابلیت انتشار تشعشع توسط سطح آن جسم گفته می‌شود. این قابلیت انتشار تشعشعی یک خاصیت از ماده است که بیان‌ کننده نسبت انرژی تشعشع شده توسط ماده مورد نظر به انرژی تشعشع شده توسط یک جسم سیاه در همان درجه حرارت است.

برنامه آژانس فضایی اروپا

آژانس فضایی اروپا قصد دارد بین سال‌های ۲۰۳۱ و ۲۰۳۳، مدارگرد جدیدی را به سیاره زهره پرتاب کند. آژانس فضایی اروپا قرار است مدارگرد خود موسوم به "EnVision" را به این سیاره بفرستد تا دلیل تفاوت آن با زمین را مورد بررسی قرار دهد. ماموریت اصلی آن، این است که بفهمد فرآیندهای درون سیاره زهره مانند آتش‌فشان‌خیزی و تخلیه گرمای داخل آن چگونه به مرور بر جو اثر گذاشته‌اند.

مدارگرد EnVision، سه ابزار اصلی علمی به همراه خواهد داشت؛ یک ژرفاسنج رادار برای بررسی ساختار زیرزمینی سیاره، یک مجموعه طیف‌سنج برای بررسی ترکیب شیمیایی سطح و جو زهره و یک سیستم رادار اضافه برای نقشه‌برداری از سطح سیاره. سیستم رادار نهایی توسط ناسا فراهم خواهد شد تا بخشی از همکاری این دو آژانس فضایی باشد.

پرتاب EnVision قرار است بین سال‌های ۲۰۳۱ و ۲۰۳۳ و اندکی پس از ماموریت‌های "VERITAS" و "DAVINCI" باشد که پرتاب آنها برای سال‌های ۲۰۲۸ تا ۲۰۳۰ برنامه‌ریزی شده است. این سه ماموریت به همراه یکدیگر، دقیق‌ترین و جامع‌ترین چشم‌انداز را از سیاره زهره ارائه خواهند داد.

علاوه بر این، شرکت راکت لب مستقر در کالیفرنیا قصد دارد یک ماموریت خصوصی کاوش زهره را در سال ۲۰۲۳ پرتاب کند و هند نیز قصد دارد مدارگرد Shukrayaan را یک سال بعد به فضا بفرستد. روسیه همچنین برنامه‌هایی را برای ماموریتی به نام Venera-D اعلام کرده است که قرار است در سال ۲۰۲۹ پرتاب شود. البته گفتنی است به دلیل تهاجم روسیه به اوکراین، ناسا در این پروژه با آنها همکاری نخواهد کرد.

 

منبع: خبرگزاری ایسنا برچسب ها: سیاره زهره ، چین

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: سیاره زهره چین آژانس فضایی اروپا قابلیت انتشار سیاره زهره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۴۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فهرست کاندیدا‌های مورد حمایت «رزما» اعلام شد

رزما (جمعیت رزمندگان مدافع انقلاب اسلامی) با صدور اطلاعیه‌ای لیست ۱۶ نفره خود را برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در تهران را به شرح زیر منتشر کرد:

۱-محمد سراج

۲- بیژن نوباوه

۳- علیرضا سلیمی

۴- غلامحسین رضوانی

۵- زهره سادات لاجوردی

۶- حسین صمصامی

۷- زهره طبیب زاده

۸- مجتبی زارعی

۹-حسین نجابت

۱۰- مجتبی رحماندوست

۱۱- پیمان فلسفی

۱۲- ابوالفضل ظهره‌وند

۱۳-محمدحسین حسین‌زاده بحرینی

۱۴- حسن خجسته باقرزاده

۱۵- مهدی عسگری

۱۶- علی اصغر پورمحمدی

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • ناسا با دوربین ۳۶ پیکسلی به اکتشاف فضا می‌رود
  • فهرست کاندیدا‌های مورد حمایت «رزما» اعلام شد
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • در این سیاره سرعت باد مثل سرعت «گلوله» است
  • شناسایی یک شهاب سنگ از هسته سیارک توسط محققان کشور
  • اطلاعات نامطمئن جیمزوب از حیات فرازمینی
  • تپه‌های باستانی قم میراث‌دار گنجینه تاریخ هزاران ساله
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • رونمایی از اسرار یک سیاره جهنمی توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب
  • هوش مصنوعی در جستجوی راز آلزایمر: کاوش در ارتباط بین روده و مغز!